2010. szeptember 28., kedd

Das war eine prima Woche und ein besser Wochenende - It was a gut week and a better weekend

Hi. Rég írtam ide, sok dolgom volt, tanulni, sportolni és szórakozni kellett. :P
Lehet ezentúl kicsit ritkábbak lesznek a postok, mert kezdődik a szorgalmi időszak. Múlt héten vége lett a hiper-szuper-gyors kurzusnak. Összes test ok, amúgy semmi jelentősége. Majd a mai napon dől el, hogy melyik csoportba kerülök a DEU1 tantárgyból, viszont az már kiderült, hogy semmi különbség nincs a csoportok között (kettő van amúgy). :) Egyszer az egyik csoportnak van a 4. órában, és a másiknak az 5. órában előadása. Következő nap cserélnek, és így tovább. Minden nap lesz DEU1, de lehet a műszaki angolt nem fogom tudni hallgatni, mert az a németeknek van, és részben fedi a DEU1-et, idő szerint.
A hét az annyira nem is, de a hétvége elég pörgős és érdekes volt. Ez annak köszönhető, hogy régi Automatikás kollégák látogattak Mannheimbe, és volt akit innen búcsúztattunk, mert most megy majd haza. De ezekről majd később...

Szóval péntek délután egy újabb városnézés jött. Speyer-be mentünk el kicsit nézelődni. A város egész szép...lett volna, ha nem esett volna végig az eső. Szóval voltunk mi föld alatt, föld felett, templomban és csárdában, de az idő mindenhol szar volt, ahol nem volt fedél a fejünk fölött.

A legjobb rész persze a csárdás jelent volt, pár évfolyamtárssal beültünk egy "tradicionális" német étterembe, ami kb. olyan lehet mint egy magyar csárda az Alföldön, vagy egy Halász csárda Dunaújvárosban. Az utóbbit nem sokan fogjátok érteni, de akinek kell az tudja. :))
Szóval itt sörözgettünk kényelmesen, amíg kint szakadt az eső, a második korsó német házi sör után már tőlünk zengett az étterem fele, azért kibírtak minket valahogy. :) A csoport másik fele az még a templom előtt lelépett. Hiba volt, kimaradtak a jóból. :D

Szóval ez volt az a csárdás mulatozás. Kb. este 8 körül értünk haza, mármint a pályaudvarra. Együtt kitaláltuk, hogy még senkinek nincs kedve hazamenni, úgyhogy még beültünk egy kis pub féleségbe iszogatni, beszélgetni. Megismertünk egy másik társaságot, szóval a végén kb. 14 fő lett a 6-ból. ;)

Ezen az iszogatós napon jöttek egyébként ismerősük Mannheimbe, azaz Józsi érkezett vissza, és három régi Automatikás cimbora jött vele "nyaralni" pár napra: Pali, Balázs és Dancsi Józsi. Adva volt a hétvégi program. Minél több helyre elmenni velük.
Szombaton átugrottunk Strasbourg-ba nézelődni és kirándulni. Sajnos az idő megint szar volt, így minden kertelés nélkül. Viszont a város nagyon szép volt. Még így is. Meg kell majd még néznem egyszer jó időben is. Sétáltunk mindenfele, volt itt kávézás, ajándékvásárlás, templomozás, hamburgerezés. ;)
A képek beszélnek majd helyettem.
Aztán késő délután értünk haza, és este elmentünk a B7-es épületbe egy fősulis buliba. Nem csak szimplán bulizni, de az egyik itt tanuló magyar lányt is búcsúztatni, aki a lenti képen középen látható. Kezdtünk egy laza alapozással Józsiéknál, majd amikor egyik percben csöngettek, és 30 ember folyt be az ajtón, akkor már komolyabb alapozásnak estünk. Aztán a buliról annyit érdemes tudni, hogy jó áron volt az ital, és jó volt a társaság... Többire nem is nagyon emlékszem. Utóbbi persze csak vicc. :D Ezúttal nem mentünk át másik helyre, szóval kb. hajnalig tartott a party. Aztán sajgó lábakkal kóvályogtunk haza az éjszakában.

Aludtam kb. 4-5 órát, mivel másnap elmentünk a Haßloch melletti vidámparkba....
Egy italos buli után.... :DD Amúgy nagyon jó volt az a vasárnap, mondhatni egy "búcsúparty" volt a régi cimboráknak az a Holiday Parkozás, amit Józsi talált ki. Jól tette. :)
Szerintem valamennyien ezen a vasárnap ültünk először egy igazi Roller Coaster hullámvasúton, vizi-hullámvasúton, "szabad esésen" 100m magasból, és így tovább. Ültünk 80m magasan forgó körhintán. Olyan lengő hajón, ami Bp-n is van a vidámparkban. Szellemvasúton, ami inkább egy jó kis szieszta volt, mint ijesztő. :))
Egy igazi "afterparty" volt, aminek itt most nem nagyon fogom tudni átadni az élményét. Talán majd a videók és képek.
Aztán még este elugrottunk nem messze Józsiéktól egy helyre vízipipázni és iszogatni (persze csak egy sört). Aztán késő este elköszöntem Paliéktól, másnap hajnalban indultak vissza Budapestre. Nagyon jó hétvégét zártunk a srácokkal. :)


Zárás képen csatolok pár videót. Az első videó zenéje és hangulata az egész vasárnapunkat tükrözi, a második videóban szereplő geforce-ra ültünk fel.

VG
Nándi



2 megjegyzés:

  1. A csárdanem is az igazi, mert nincs kivágva az asztalból a pocak helye, mint a Bajoroknál :)

    VálaszTörlés
  2. Ez már újított csárda :) a szék van hátrébb húzva :D

    VálaszTörlés